Тракия икономическа зона е първата в ЕС, с която Южна Корея подписва договор

Тракия икономическа зона е първата в ЕС, с която Южна Корея подписва договор

Първата държава от Европейския съюз, с която Южна Корея подписва договор, е България. Тракия икономическа зона подписа меморандум за партньорство с 8-членна делегация от Южна Корея в заседателната зала на община Пловдив.
„Днешният меморандум е първият, който подписваме с държава от Европейския съюз“, каза г-н Гунуу До / Gunwoo Do, комисар, специален пълномощник на свободната южнокорейската зона DGFEZ /Daegu Gyeongbuk Free Economic Zone, от побратимения на Пловдив град Тегу /Daegu/.
„Ние имаме силно развити автомобилостроене /в зоната е най-големият завод за коли в света – на автомобилния концерн Хюндай /Hyundai/, машиностроене и текстилна промишленост – убедени сме, че именно в тези сфери можем да си партнираме с ТИЗ“, допълни още г-н До.
„След като 15 години развиваме културни връзки между двата побратимени града – 2.5-милионния Тегу и Пловдив, е нормално да започнем и икономическо сътрудничество с подписването на Меморандума между двете зони“, изтъкна заместник-кметът „Общинска икономика, здравеопазване, екология и управление на отпадъците“, коментира Розалин Петков, домакин на срещата.
Според председателя на Общинския съвет на град Тегу г-н Илхун Парк подписаният меморандум ще сближи още повече двата града. За това ще допринесе и очакваното посещение на кмета на южнокорейския град в Пловдив през есента.

източник:economic.bg

Напишете коментар