Вдигат модерен комплекс на Колодрума – първите 20 топ жилища се продават със специална отстъпка до 10 % – от днес, 1 август 2017 г.

Вдигат модерен комплекс на Колодрума – първите 20 топ жилища се продават със специална отстъпка до 10 % – от днес, 1 август 2017 г.

Районът на Колодрума се очертава като топ квартал за купувачите на жилища. Близостта на многофункционалната спортна зала е голямото предимство на локацията.
Експертите очакват тук да стартират още проекти за жилищни комплекси. Близостта до летището на Пловдив, което тепърва ще се развива, има своето значение. И още нещо – заключен между „Асеновградско шосе“, „Менделеев“ и „Найчо Цанов“ кварталът е на броени минути от центъра на Пловдив.
Шест секции са заключени между булевардите „Менделеев“ и „Найчо Цанов“. Те оформят най-новия жилищен проект в Пловдив – нарича се “Комплекс Колодрума”. Планирани са над 200 апартамента с търговски обекти (30 магазина) и офисна част – в една от секциите. Инвестицията е на фирма “Сиенит холдинг”, която вече работи по довършването на 16-етажния билдинг, който стои в терена от десетина години.
Реализацията на обекта е възложена на “Сиенит холдинг” – проектиране, строителство и продажби.
Недовършеният блок, който се вижда в парцела, е първата Секция А, с възможност за надстрояване. След това работата ще продължи по Секция Б – на 12 етажа. Още две тела завършват конфигурацията – това са секция Д и секция Е, които са високи по 10 етажа. Във вътрешното пространство между блоковете се оформя зелен двор с алеи за пешеходците. Така прецизно проектираната в съседство транспортна и пешеходна система от улици и алеи ще бъде развита и на север. Достъпът е основно от бул. “Менделеев” и от ул. “Найчо Цанов” – локация, от която по Асеновградско шосе бързо и лесно се стига до всяка точка на града.
Продажбата на апартаментите стартира от 1 август, като за първите 20 от жилищата има специална отстъпка до 10%. Цените са пазарни, като високото качество на строителството няма да оскъпи имотите, гарантират от мениджърския екип.
Различното в този жилищен комплекс е, че залага на друг тип комфорт на обитаване. Той е във високите билдинги – на 16 и 12 етажа, които като кули маркират северния фронт на парцела. И са различни от повечето стандартни жилищни комплекси в града. Екипът на “Архстудио – Ш” на арх. Георги Шопов предлага композиция от обеми с правилни геометрични форми. Отделните секции са организирани линеарно в ос на зала „Колодрума”. Търсено е по-знаково и силно звучене на структурите – така те импонират на многофункционалната спортна зала в съседство. В изпълнението ще се използват съвременни материали -преобладават стъклото и алуминия, а окачените фасади са в унисон с атрактивната „обшивка” на Многофункционалната сграда на Колодрума. Ще се изпълнят всички необходими мерки за енергийна ефективност.
Помислено е и за паркирането на живеещите – сградите са построени върху обща плоча, под която се обособява подземен паркинг за 170 автомобила. Достъпът до подземния паркинг ще става по рампа от секция А. Още един паркинг е планиран на надземно нива за 52 автомобила. Комплексът ще бъде снабден с всички необходими системи за безопасност – от най-високо ниво. Тук се включва съвременна ефективна пожароизвестителна система. Всички входове ще са защитени със система за контрол на достъпа. Всичко това ще гарантира сигурността на обитателите. Водят се преговори целият комплекс да бъде топлофициран, обещават инвеститорите.

източник: marica.bg

Напишете коментар