Жилищен комплекс и офиси изникват на мястото на пивоварната на Каменица в Пловдив В целия проект ще бъдат инвестирани над 2 млн. евро, предвижда се той да бъде окончателно завършен през 2023 г.

Жилищен комплекс и офиси изникват на мястото на пивоварната на Каменица в Пловдив В целия проект ще бъдат инвестирани над 2 млн. евро, предвижда се той да бъде окончателно завършен през 2023 г.

Жилищен комплекс, офиси, търговски център, хотел, спортен център, детска градина и парк ще бъдат изградени на мястото на бившата пивоварна „Каменица“ в Пловдив, съобщават от компанията.
На 29 август е сключен окончателен договор за продажбата на останалата част от терена на „Каменица“ АД в града под тепетата. Купувачи и инвеститори в проекта са фирмите „Си Инвестмънт“ АД – компания от групата на „Сиенит холдинг“ АД, и „ЕС АЙ Дивелопмънт“ ЕООД – фирма, собственост на инвеститора в хотели Георги Тотев, показва справка в Търговския регистър.
Сделката се осъществи с посредничеството на консултантската компания Forton, стратегически партньор на Cushman & Wakefield за България и Македония.
Припомняме, че „Каменица“ премести пивоварната си дейност в Хасково през 2015 г. На едната част от терена компанията предвиди строителството на този комплекс, а на другата ще има микропивоварна за производство на крафт бира, музей, ресторант, магазин за сувенири, парк.
Строителството на самата Пивоварница ще започне през месец септември и се очаква да приключи и през 2018 г. Тази част от терена с площ 3 500 кв.м си остава собственост на „Каменица“.
Изграждането на новия комплекс „Каменица“ ще протече поетапно. Предвижда се целият проект да бъде окончателно завършен през 2023 г.
Очакванията са, че строителството ще започне през 2018 г. с изграждането на офис сградите, жилищния комплекс и спортния център. Едновременно със строителството ще тече и оформянето на парковото и площадното пространство в сърцето на комплекса.
Целият комплекс ще бъде обособен като свободна пешеходна зона, а за автомобилите ще бъде осигурен подземен паркинг с над 600 места.
Главен проектант на комплекса ще бъде английската компания Stephen George Architects, а основна финансираща институция на проекта е „Уникредит Булбанк“ АД. С реализирането на новия комплекс ще бъдат разкрити повече от 500 нови работни места.
В изграждането на комплекса ще бъдат вложени около 2 млн. евро и ще бъдат разкрити около 50 нови работни места.

източник: investor.bg

Напишете коментар